TDAH

Un enfocament global per millorar l’atenció, el control corporal i l’escolta activa en nens amb TDAH, oferint també suport i eines per a les famílies.

Com abordar el TDAH a través de la logopèdia integrativa

Els nens amb TDAH (Transtorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat) es caracteritzen per tenir un comportament molt actiu i difícil de controlar Sovint, semblen anar a un ritme accelerat respecte al món que els envolta i els costa molt adaptar-se a límits i normes. Tot plegat, pot acabar comportant conflictes, especialment en l’àmbit familiar. A casa, moltes vegades es recorre a patrons permissius per evitar una confrontació constant, però això no resol el problema de fons.

A l’escola, són sovint alumnes disruptius, ja que no aconsegueixen mantenir-se quiets ni atents durant molt de temps. El seu control corporal és limitat, i això afecta la seva capacitat per relacionar-se amb l’entorn cultural i social (com les normes d’estar quiet en una aula).

A nivell físic, tenen una descoordinació que es reflecteix en la seva manca de control sobre el propi cos, cosa que també afecta les seves relacions amb els altres. Sovint interrompen els altres, no deixen la gent en pau, i a l’aula tenen moltes dificultats per seguir les activitats, ja que la seva capacitat d’atenció és molt baixa.

Aquestes dificultats també es traslladen a la percepció auditiva: senten els sons, però no escolten activament. La seva falta de connexió amb el cos i amb l’entorn fa que els costi estar presents i receptius. Els nens amb TDAH solen tenir una actitud molt activa per tal de mantenir-se atents, gairebé com si fossin una dinamo: necessiten moure’s per poder connectar i estar alerta. Això significa que han de passar molta estona en moviment per poder concentrar-se o escoltar.

El paper de la logopèdia integrativa

La logopèdia integrativa ofereix un enfocament global per ajudar aquests nens a millorar el control del seu cos i a organitzar-se internament.
L’objectiu és proporcionar eines que els permetin reduir la hiperactivitat i millorar la seva capacitat d’atenció. A través d’exercicis que fomenten la calma i la connexió amb el cos, es treballa per establir una base més sòlida en el desenvolupament neuromotor.

Acompanyament a la família. Atès que les famílies sovint es troben desgastades i cansades per la constant confrontació amb els nens amb TDAH, la logopèdia integrativa els ofereix un suport directe, ensenyant-los estratègies per gestionar millor la situació i establir límits sense recórrer a patrons permissius que perpetuen el problema.
En el marc del treball corporal, la Logopèdia Integrativa posa èmfasi en la coordinació motora i la propiocepció, ajudant els nens a tenir una millor percepció del seu propi cos, fet que els permet millorar el control sobre els seus moviments i reduir la necessitat constant de moure’s per mantenir-se atents.

Millora de l’escolta activa: La Logopèdia Integrativa també treballa per millorar la capacitat d’escolta activa, ajudant els nens a no només sentir, sinó també a processar de manera efectiva la informació auditiva, un factor essencial per la seva atenció a l’aula i les interaccions socials.

Amb aquest enfocament integral, es busca reduir els símptomes més disruptius del TDAH, proporcionant als nens les eines necessàries per establir una relació més positiva amb el seu cos, l’entorn i les persones que els envolten.

TDAH:

És possible ajudar el teu fill a millorar l’atenció i el control corporal

Si el teu fill té TDAH i et sents superat pels reptes diaris, no estàs sol/a. A Som Llavor, oferim una alternativa basada en la logopèdia integrativa per ajudar els infants a controlar millor el seu cos, reduir la hiperactivitat i millorar la seva capacitat d’atenció.

Millora de la coordinació motora

Reducció de la necessitat constant de moviment

Escolta activa per facilitar l’aprenentatge

A més, acompanyem les famílies oferint suport i estratègies perquè puguis establir límits saludables sense recurrir a la confrontació constant. Amb aquest enfocament integral, ajudarem el teu fill a desenvolupar-se de manera més harmònica i a tenir una relació més positiva amb el seu entorn.